Φαρφάλες με κοτόπουλο, φέτα & ξύσμα λεμονιού

20' εύκολο
κοτόπουλο χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Αν οι φίλοι σας είναι λάτρεις των ζυμαρικών τότε φτιάξτε αυτό το πιάτο και αφήστε τους να παραμιλάνε από τη νοστιμιά του!

  1. Ρίξτε σε µια µεσαία κατσαρόλα το µισό ελαιόλαδο και τοποθετήστε τη σε πολύ δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Σοτάρετε το στήθος κοτόπουλου Νιτσιάκος –αφού το έχετε κόψει σε κύβους– για 1΄-2΄, ανακατεύοντας τακτικά µε µια ξύλινη κουτάλα να πάρει χρώµα και να ψηθεί από όλες τις πλευρές. Ρίξτε και το ψιλοκοµµένο σκόρδο και σοτάρετε για ακόµα 1΄. Προσθέστε στην κατσαρόλα το ζωµό κότας και το ξύσµα λεµονιού, χαµηλώστε τη θερµοκρασία και αφήστε να σιγοβράσουν.
  2. Γεµίστε µια µεγάλη κατσαρόλα µε 5-6 φλιτζάνια τσαγιού νερό, αλατίστε και βάλτε τη σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση. Βράστε τις φαρφάλες σύµφωνα µε το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους ώστε να είναι al dente. Αποσύρετε από τη φωτιά και σουρώστε τις.
  3. Ρίξτε τα ζυµαρικά και τη ρίγανη ψιλοκοµµένη στην κατσαρόλα µε το κοτόπουλο και ανακατέψτε. Προσθέστε κατόπιν και το γιαούρτι και αφήστε να ζεσταθεί για 1΄ και να δέσει η σάλτσα. Προσέξτε να µην έρθει σε βρασµό. Ρίξτε τέλος το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε. Μοιράστε τις φαρφάλες µε το κοτόπουλο σε πιάτα, πασπαλίστε µε τη θρυµµατισµένη φέτα και ξύσµα λεµονιού και σερβίρετε γαρνίροντας µε κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης.

Έξυπνη ιδέα: Μπορείτε να κάνετε την ίδια συνταγή και με οποιαδήποτε ζυμαρικά προτιμάτε.

 

 

Παρουσιάστηκε σφάλμα