Φιλέτο κοτόπουλο στον ατμό με σάλτσα μουστάρδας

30' εύκολο
κοτόπουλο στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Αλατίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε στον ατμό για περίπου 15 λεπτά.
Οταν είναι σχεδόν ψημένες, τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα του κοτόπουλου που έχουμε αλατοπιπερώσει και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά (ανάλογα με το πάχος του φιλέτου).

Για τη σάλτσα:
Χτυπάμε τον ζωμό κότας, τα αρωματικά και τη μουστάρδα στο multi να ομογενοποιηθούν.

Τοποθετούμε τα φιλέτα σε 4 πιάτα. Μεταφέρουμε τις πατάτες σε μπολ και τις ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με το φιλέτο. Σερβίρουμε τη σάλτσα σε σαλτσιέρα.
Η σάλτσα είναι αρκετά δυνατή και είναι πιθανόν να είναι περισσότερη σε ποσότητα από ό,τι χρειαζόμαστε. Κρατάμε αυτή που θα περισσέψει για μελλοντική χρήση. Ταιριάζει και με ψάρι.

Συμβουλή Συμβουλή
Υπάρχουν διπλές κατσαρόλες, η μία εκ των οποίων έχει τρύπες και στην άλλη βράζει το νερό ή κατσαρόλες που διαθέτουν ειδικό τρυπητό καλαθάκι όπου μπαίνουν τα τρόφιμα. Τέλος, από την κινεζική παράδοση υπάρχουν ατμομάγειρες από μπαμπού με καπάκι που μπαίνουν πάνω από το γουόκ.
Παρουσιάστηκε σφάλμα