Φιλέτο κοτόπουλου με φινόκιο, καρότα και μουστάρδα

20' εύκολο
κοτόπουλο στο τηγάνι χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Αλατίζουμε το κοτόπουλο. Σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα στήθη κοτόπουλου με 20ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 6-8 λεπτά από κάθε μεριά. Απομακρύνουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το κρατάμε σκεπασμένο σε ένα ζεστό φούρνο.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τις τέσσερις σκελίδες σκόρδο και το φινόκιο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα καρότα και το ζωμό κότας και βράζουμε με σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά. Αφαιρούμε το σκόρδο από το τηγάνι. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε για να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε το μάραθο, το σχοινόπρασο και το ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα.

 

Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο τηγάνι ξανά για 1-2 λεπτά και τραβάμε το σκεύος από τη φωτιά.

 

Παρουσιάστηκε σφάλμα