Γαλοπούλα γεμιστή με κιμά και φουά γκρα

210' δύσκολο
γαλοπούλα στο φούρνο χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση

Σε μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά και τα λουκάνικα και καβουρδίζουμε καλά, ξύνοντας συνέχεια τον πάτο μέχρι ο κιμάς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το συκώτι και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κονιάκ. Ρίχνουμε τα ξερά φρούτα και τους καρπούς, απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το ψωμί, τον δυόσμο και τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε τη γαλοπούλα και την κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.

Σημείωση

Αν περισσέψει γέμιση, που είναι πιθανόν, τη βάζουμε σε μικρό ταψί και την ψήνουμε για 20 λεπτά στον φούρνο

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα

Ρίχνουμε στο καυτό ταψί που ψήσαμε τη γαλοπούλα το κρασί και με ένα ξύλινο κουτάλι ξεκολλάμε ό,τι έχει πιάσει (την καραμέλα) στον πάτο. Μεταφέρουμε τα υγρά σε ένα κατσαρόλι και προσθέτουμε τον ζωμό. Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ για να πήξουμε τη σάλτσα μας. Την αλατοπιπερώνουμε και την περνάμε από ψιλό σουρωτήρι.

Συμβουλή Συμβουλή
Σερβίρουμε τη γαλοπούλα με την έξτρα γέμιση και τη σάλτσα από δίπλα.
Παρουσιάστηκε σφάλμα