Γαλοπούλα με noodles και ασιατικό ντρέσινγκ

15' εύκολο
γαλοπούλα στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για το ντρέσινγκ και σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί για το κοτόπουλο. Μετά προσθέτουμε αρκετό ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε αρκετό νερό, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα νουντλς. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και ύστερα από 4 λεπτά σουρώνουμε.
Κρυώνουμε τα νουντλς σε μπεν μαρί πάγου. Βάζουμε τα νουντλς μέσα σε ένα μεγάλο δοχείο και σ’ ένα μεγαλύτερο μπολ βάζουμε πολλά παγάκια - τουλάχιστον μέχρι τη μέση. Μέσα στο μεγαλύτερο μπολ βυθίζουμε το μπολ με τα νουντλς.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Ανακατεύουμε τα νουντλς σε μπολ με το ντρέσινγκ.

Σερβίρουμε τα νουντλς σε βαθύ πιάτο και από πάνω το μείγμα με το κοτόπουλο.

Συμβουλή Συμβουλή
Τα πρώτα νουντλς παρασκευάστηκαν ήδη το 5.000 π.Χ. στην Κίνα και από εκεί κατέκτησαν όλους τους λαούς της Νοτιοανατολικής και Ανατολικής Ασίας. Σήμερα το 40% του αλευριού που καταναλώνεται στην Ασία χρησιμοποιείται από τα εργοστάσια που παράγουν νουντλς. Τα τελευταία χρόνια έχουν κατακτήσει και τους δυτικούς ουρανίσκους.
Παρουσιάστηκε σφάλμα