Γαμοπίλαφο με κότα

210' δύσκολο
κοτόπουλο στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Για το ζωμό κότας:
Τοποθετούμε την κότα σε μεγάλη κατσαρόλα, σκεπάζουμε με νερό, προσθέτουμε το αλάτι και βάζουμε δυνατή φωτιά, ώσπου το νερό να ξεκινήσει να βράζει.
Τότε τη χαμηλώνουμε και ξαφρίζουμε. Η κότα θα βγάλει πολλούς αφρούς και πρέπει να ξαφρίζουμε περίπου για μισή ώρα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τον ζωμό, δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να ξαναξεκινήσει ο ζωμός να βράζει και τη χαμηλώνουμε. Σιγοβράζουμε για 2 -2½  ώρες. Κατά διαστήματα θα πρέπει να προσθέτουμε νερό, ώστε το κρέας και τα λαχανικά να είναι σκεπασμένα. Περιστασιακά ξαφρίζουμε.
Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και σουρώνουμε τον ζωμό σε καθαρό δοχείο περνώντας τον από πολύ ψιλό σουρωτήρι.

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
Ρίχνουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο. Αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος προσθέτουμε το ανθόγαλο.

Συμβουλή Συμβουλή
Αν θέλετε ο ζωμός να είναι λιγότερο λιπαρός, τον τοποθετείτε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα το λίπος θα έχει ανέβει στην κορυφή του δοχείου (είναι πιο ελαφρύ από το νερό), θα έχει στερεοποιηθεί και το αφαιρείτε εύκολα.
Παρουσιάστηκε σφάλμα