Γιουβέτσι με κοτόπουλο

30' εύκολο
κοτόπουλο στο φούρνο χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 30ml ελαιόλαδο και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το κοτόπουλο Νιτσιάκος για 2-3 λεπτά να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά και κατόπιν σβήνουμε με το κρασί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 °C στον αέρα.
Ρίχνουμε σε μια γάστρα τις ντομάτες, τριμμένες, το κριθαράκι, το ζωμό κοτόπουλου, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε το σκεύος στη μεσαία σχάρα του φούρνου και αφήνουμε να φουσκώσει το κριθαράκι για 20 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.
Αποσύρουμε τη γάστρα από το φούρνο, προσθέτουμε το δυόσμο ψιλοκομμένο, 40ml ελαιόλαδο και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και αφήνουμε το γιουβέτσι να σταθεί για 10 λεπτά.

Μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε.

Συμβουλή Συμβουλή
Σοτάρετε το κοτόπουλο όσο χρειάζεται, ανάλογα με το μέγεθος που έχετε κόψει τους κύβους.
Παρουσιάστηκε σφάλμα