Χουνκιάρ μπεγιεντί με κοτόπουλο

90' δύσκολο
κοτόπουλο στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο:
Αλατίζουμε και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις μεριές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τον ζωμό, τις ντομάτες, τα μπαχαρικά και το δενδρολίβανο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 120ο C για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Αποσύρουμε από τον φούρνο και μεταφέρουμε την κατσαρόλα με το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά χωρίς το καπάκι για να δέσει η σάλτσα και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και το κρατάμε ζεστό.

Για τον πουρέ μελιτζάνας:
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο τζάκι ή στα κάρβουνα (για να δώσουμε τη γεύση του καπνιστού) μέχρι να καεί η φλούδα τους και να μαλακώσουν εσωτερικά.
Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες κάτω από τρεχούμενο νερό και τις τοποθετούμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.
Σε μία δεύτερη κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το βούτυρο, το αλεύρι, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4 λεπτά.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει - όπως κάνουμε την μπεσαμέλ.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κασέρι και όσο μοσχοκάρυδο μας αρέσει και προσαρμόζουμε ανάλογα το αλάτι και το πιπέρι.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο μαζί με τον πουρέ μελιτζάνας.

Συμβουλή Συμβουλή
Εναλλακτικά μπορείτε να ψήσετε τις μελιτζάνες στο μπάρμπεκιου ή το τζάκι αν έχετε, για να πάρουν μια ωραία καπνιστή γεύση.
Παρουσιάστηκε σφάλμα