Κεφτεδάκια με κιμά κοτόπουλου

25' εύκολο
κοτόπουλο στο τηγάνι χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Τρυφερά, με ελαφριά γεύση και πεντανόστιμα, αυτά τα κεφτεδάκια θα εξαφανιστούν μόλις τα σερβίρετε…!

  1. Βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ψιλοκομμένα, για 6΄-7΄ ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και αποσύρετε από τη φωτιά.
  2. Ρίξτε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά κοτόπουλου Νιτσιάκος, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το χυμό ντομάτας, την ψίχα του μπαγιάτικου ψωμιού –αφού πρώτα την έχετε μουσκέψει μέσα σε ένα μπολ με το γάλα και την έχετε στρίψει ελαφρώς–, τη σάλτσα γλυκού τσίλι, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, τα αυγά, τα μυρώνια ψιλοκομμένα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε καλά τον κιμά με τα χέρια σας μέχρι να ενωθούν πλήρως όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  3. Μεταφέρετε τον κιμά στον κάδο του μίξερ και ζυμώστε τον για 4΄ σε δυνατή ταχύτητα με το εξάρτημα γάντζος.
  4. Πλάστε τον κιμά σε κεφτεδάκια (το καθένα θα πρέπει να ζυγίζει 30 γρ. περίπου). Αλευρώστε τα και τηγανίστε τα για 4΄σε μια φριτέζα με το ελαιόλαδο που έχει ζεσταθεί καλά στους 180 °C.
  5. Βγάλτε τα κεφτεδάκια σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το περιττό λάδι. Κατόπιν μεταφέρετέ τα σε μια πιατέλα και σερβίρετε.

Έξυπνη ιδέα: Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με μια δροσερή σαλάτα εποχής που θα αναδείξει τη γεύση τους. 

Συμβουλή Συμβουλή
Μην αρκεστείτε στο να πλάσετε τον κιμά με τα χέρια σας αλλά οπωσδήποτε ζυμώστε τον στο μίξερ, γιατί έτσι μόνο τα κεφτεδάκια σας θα γίνουν πολύ αφράτα.
Παρουσιάστηκε σφάλμα