Κεμπάπ κοτόπουλο με βύσσινα (kabab bill karaz)

40' εύκολο
κοτόπουλο στη σχάρα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Σε μικρή κατσαρόλα καλύπτουμε τα βύσσινα με νερό που μόλις να τα σκεπάζει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το λεμόνι και σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσουν να σιροπιάζουν.
Πλάθουμε τα κεμπάπ με τον κιμά κοτόπουλου, τα μπαχαρικά, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι, στο μέγεθος ενός καρυδιού.
Τα περνάμε από λεπτές μεταλλικές σούβλες και τα ψήνουμε στα κάρβουνα σε πάρα πολύ ψηλή φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά. Εναλλακτικά τα τηγανίζουμε σε πολύ δυνατή φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κεμπάπ στην κατσαρόλα με τα βύσσινα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι τα κεμπάπ πάρουν το χρώμα του βύσσινου και η σάλτσα να δέσει.

Σερβίρουμε σε πιατέλα με κομμένες τις αραβικές πίτες. Πασπαλίζουμε τα κεμπάπ με κουκουνάρι και μαϊντανό.

Παρουσιάστηκε σφάλμα