Κοτόπιτα γιορτινή

90' δύσκολο
εποχικό στο φούρνο χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά καβουρδίζουμε τον κιμά με το ελαιόλαδο. Η διαδικασία θα πάρει γύρω στα 20 λεπτά με μισή ώρα και απαιτεί να ανακατεύουμε τον κιμά και να τον ξύνουμε από τον πάτο της κατσαρόλα, καθώς αυτός θα κολλάει πάνω της και θα παίρνει χρώμα και γεύση.
Προσθέτουμε το μπέικον, τo πράσο, το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε τώρα σε μέτρια φωτιά για άλλα 15 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και τον πελτέ μετά από 10 λεπτά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
Λίγο πριν εξατμισθούν όλα τα υγρά, προσθέτουμε το καρότο και το σέλερι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμισθούν όλα τα υγρά.
Απομακρύνουμε τον κιμά από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και το ρούμι και τον αφήνουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε στον κιμά, αφού κρυώσει, τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί διαμέτρου γύρω στα 32 cm και τοποθετούμε από κάτω το ένα από τα δύο φύλλα της ζύμης μας.
Γεμίζουμε την πίτα με τον κιμά και από πάνω απλώνουμε το δεύτερο φύλλο της ζύμης, φροντίζοντας να ενώσουμε τα 2 φύλλα μεταξύ τους (το από κάτω να τυλίξει το από πάνω) για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.
Λαδώνουμε τη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 45 λεπτά (κάνουμε τρύπες με ένα κοφτερό μαχαίρι για να «αποδρά» ο ατμός).

Παρουσιάστηκε σφάλμα