Κοτόπιτα ηπειρώτικη

90' εύκολο
κοτόπουλο στο φούρνο χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Για τη γέμιση:
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια σε χαμηλή φωτιά μαζί με 50 γρ. βούτυρο πρόβειο, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το ρύζι και αρκετό ζωμό κότας, μέχρι να σκεπάσει το φαγητό μας (θα χρειαστούν περίπου 300 με 400ml). Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κοτόπουλο, τη φέτα και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε. Προσοχή με το αλάτι, γιατί το τυρί μας είναι ήδη αλμυρό.

Για την πίτα:
Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30-32 εκ.
Τοποθετούμε σε στρώσεις 3 φύλλα πίτας, βουτυρώνοντας το καθένα.
Στρώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα άλλα 2 φύλλα, βουτυρώνοντας και αυτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 55 λεπτά ή μέχρι να γίνει η πίτα μας.

Παρουσιάστηκε σφάλμα