Κοτόπουλα στα κάρβουνα και πιλάφι με ξηρούς καρπούς, ρόδι και σταφίδες

45' εύκολο
κοτόπουλο στη σχάρα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Αλείφουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο, το αλατίζουμε και το ψήνουμε ιδανικά στα κάρβουνα ή στο grill της κουζίνας.
Σε τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αμέσως μετά για 2 με 3 λεπτά τους ξηρούς καρπούς, δηλαδή τα φιστίκια, τα κάστανα και τα αμύγδαλα. Προσθέτουμε και το ρύζι και το αφήνουμε να σοταριστεί για 15 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Συμπληρώνουμε στο μείγμα τις σταφίδες και το ρούμι όπου τις μουλιάσαμε και στο τέλος προσθέτουμε τον ζωμό κότας. Αλατίζουμε και, μόλις το πιλάφι αρχίζει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα καλά και σιγοβράζουμε για  περίπου 20λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά από το ρύζι.
Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το ρόδι και τον δυόσμο και, αν χρειάζεται, συμπληρώνουμε αλατοπίπερο.

Αφήνουμε το πιλάφι να «ξεκουραστεί» για 15-20 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Συμβουλή Συμβουλή
Το μπούτι όταν είναι ολόκληρο θέλει περίπου 12-14 λεπτά ψήσιμο από κάθε μεριά. Το στήθος γύρω στα 10-12 λεπτά συνολικά.
Παρουσιάστηκε σφάλμα