Κοτόπουλο από το Λίβανο με κους κους

40' εύκολο
κοτόπουλο στο τηγάνι χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο ελαφρά το σκόρδο και προσθέτουμε το κοτόπουλο.
Πασπαλίζουμε με μπαχάρι, κόλιαντρο, αλάτι και πιπέρι. Το γυρίζουμε σε όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. «Σβήνουμε» με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθούν τα υγρά του.
Ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό, την ντομάτα και τον πελτέ και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20-30 λεπτά, σκεπάζοντας με το καπάκι.

Για το κους κους:
Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε το νερό και μόλις κοχλάσει προσθέτουμε το κους κους. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε.
Επειτα από 5 λεπτά ρίχνουμε τα φιστίκια, ανακατεύοντας ελαφρά.
Κατεβάζουμε το κους κους και το αφήνουμε σκεπασμένο για 5-6 λεπτά.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο μαζί με το κους κους.

Παρουσιάστηκε σφάλμα