Κοτόπουλο με άγρια χόρτα

90' εύκολο
κοτόπουλο στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Αλατίζουμε και σοτάρουμε τα στήθη και τα μπούτια του κοτόπουλου σε μεγάλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Συμπληρώνουμε το κρασί και τον ζωμό και σιγοβράζουμε το κοτόπουλο σκεπασμένο για 45 λεπτά. Στα 15 λεπτά αφαιρούμε το στήθος από την κατσαρόλα.
Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε τα άγρια χόρτα. Αν η κατσαρόλα έχει πολλά υγρά, την ξεσκεπάζουμε, ώστε να εξατμισθούν.
Ετοιμάζουμε το αβγολέμονο, χτυπώντας σε μπολ τους κρόκους μαζί με τον χυμό λεμονιού.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αβγοκόβουμε το φαγητό μας.
Προσθέτουμε τα μυρώνια, τον μάραθο και τα 2 στήθη κοτόπουλο στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνουμε.

Παρουσιάστηκε σφάλμα