Κοτόπουλο με λαζάνια και μοτσαρέλα

60' εύκολο
κοτόπουλο στο φούρνο χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα ντομάτας:
Ζεσταίνουμε μία πλατιά κατσαρόλα πολύ καλά και σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, ρίχνουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για 10 δευτερόλεπτα.
Πρόσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά περίπου. Η σάλτσα μας σε αυτή την περίπτωση θέλουμε να έχει υγρά, ώστε να τα απορροφήσουν τα ζυμαρικά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τoν δυόσμο.

Για τα λαζάνια:
Στο μεταξύ, βράζουμε τα λαζάνια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για το κοτόπουλο:
Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου στη μέση, οριζοντίως. Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κοτόπουλο για 1 λεπτό από την κάθε μεριά και αλατοπιπερώνουμε.
Στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και βάζουμε από πάνω μια στρώση λαζάνια. Ξαναβάζουμε σάλτσα, παρμεζάνα και μετά στρώνουμε το κοτόπουλο. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και τελειώνουμε με τη μοτσαρέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά.

Παρουσιάστηκε σφάλμα