Κοτόπουλο με λεμόνι mqualli tajine

50' εύκολο
κοτόπουλο στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο να πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, πετάμε το περίσσιο λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το τουρμερίκ, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Μουλιάζουμε σε 30 ml ζεστό νερό το σαφράν και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τον ζωμό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ελιές, το λεμόνι κονφί και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη. Προσοχή χρειάζεται γιατί δεν πρέπει πρέπει να μείνουν πολλά υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.

Αφήνουμε το φαγητό να «σταθεί» για 10 λεπτά και σερβίρουμε με κους κους.

Παρουσιάστηκε σφάλμα