Κοτόπουλο με σάλτσα satay

15' εύκολο
κοτόπουλο στο τηγάνι χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ και τον χυμό των λάιμ για 1 ώρα.
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε σχάρα ή σε grill.
Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις κόκκινες πιπεριές τσίλι και τους κόκκους κύμινο και σοτάρουμε για 4 λεπτά ακόμη.
Χτυπάμε τα φιστίκια, τον κόλιαντρο και τη ζάχαρη σε μπλέντερ στη δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά και τα προσθέτουμε στο μείγμα της σάλτσας.
Βάζουμε τα 150 ml γάλα καρύδας, τη σάλτσα ψαριού και βράζουμε τη σάλτσα για περίπου 5 λεπτά. Αμέσως μετά τη χτυπάμε με ραβδομπλέντερ. Αν θέλουμε τη σάλτσα πιο αραιή, μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερο γάλα καρύδας.

Σερβίρουμε σε πιάτο, ενώ δίπλα τοποθετούμε τη σάλτσα σε μπολάκι.

Συμβουλή Συμβουλή
Η satay sauce είναι μία σάλτσα πλούσια σε φιστίκι και καρύδα, που χρησιμοποιείται κυρίως στην ταϊλανδέζικη κουζίνα. Η παχιά, κρεμώδης σάλτσα συνοδεύει παραδοσιακά ψητά στα κάρβουνα κρεατικά, όπως κοτόπουλο και μοσχάρι σουβλάκια αλλά και ποικιλία άλλων πιάτων, όπως λαχανικά και ρύζι. Θεωρείται μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές όσων αγαπούν την κουζίνα της Ταϊλάνδης.
Παρουσιάστηκε σφάλμα