Κοτόπουλο στο φούρνο με μέλι

60' εύκολο
κοτόπουλο στο φούρνο χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Η διακριτική γλύκα και το άρωμα που χαρίζει το μέλι στο κοτόπουλο κάνουν τη νοστιμιά αυτού του πιάτου ασυναγώνιστη!

  1. Αναµείξτε καλά µε ένα κουτάλι σε ένα µικρό µπολ το µέλι, τη µουστάρδα και 40ml από το χυµό πορτοκαλιού. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο Νιτσιάκος και αλείψτε το καλά από όλες τις πλευρές µε το µείγµα του µελιού.
  2. Πλύνετε καλά τις πατάτες και κόψτε τις σε χοντρές φέτες. Αραδιάστε τις σε ένα µεσαίο ταψί µαζί µε το θυµάρι και τοποθετήστε από πάνω το κοτόπουλο. Προσθέστε τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες και τις φέτες λεµονιού. Περιχύστε µε το χυµό λεµονιού, τον υπόλοιπο χυµό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο και ψήστε στη µεσαία σχάρα προθερµασµένου φούρνου στους 180 °C για 45΄-50΄ στον αέρα.
  3. Αποσύρετε από το φούρνο και βγάλτε τις σκελίδες του σκόρδου από το ταψί. Κόψτε το κοτόπουλο σε µερίδες, µοιράστε το σε πιάτα µε τις πατάτες και σερβίρετε. 

Έξυπνη ιδέα: Για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση του πιάτου χρησιμοποιήστε πατάτες baby ολόκληρες. 

Συμβουλή Συμβουλή
Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε ανθόμελο ή θυμαρίσιο μέλι που ξεχωρίζουν για το λεπτεπίλεπτο άρωμά τους.
Παρουσιάστηκε σφάλμα