Κοτόπουλο βραστό

90' εύκολο
κοτόπουλο στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα τοποθετούμε το, καλά αλατισμένο, κοτόπουλο, σκεπάζουμε με νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξεκινάμε το ξάφρισμα. Ξαφρίζουμε για περίπου μισή ώρα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για άλλη 1 με 1½ ώρα, ανάλογα με το πόσο γριά ήταν η κότα. Αν θέλουμε, βάζουμε τη δάφνη, το θυμάρι και το πιπέρι σε ένα μπουκέτο από τουλπάνι (bouquetgarni).
Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει στο ζουμί της. Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι ή σήτα σε άλλη κατσαρόλα και αφήνουμε τα λαχανικά στην άκρη.
Ξεψαχνίζουμε την κότα.

Συμβουλή Συμβουλή
Τον ζωμό μπορείτε να τον χωρίσετε σε μερίδες και να το αποθηκεύσετε σε μπολάκια στην κατάψυξη, ώστε να τον χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη φορά.
Παρουσιάστηκε σφάλμα