Κουνέλι σικελιάνικο

20' δύσκολο
κουνέλι στο φούρνο χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα:
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί, το δενδρολίβανο, τη δάφνη και βράζουμε για 2 λεπτά. Τοποθετούμε τη μαρινάδα στο ψυγείο να κρυώσει.
Μαρινάρουμε το κουνέλι και το μισό φασκόμηλο για 3 ώρες.
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κουνέλι με το ελαιόλαδο να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές.

Σουρώνουμε τη μαρινάδα και τοποθετούμε τα στερεά στον πάτο ενός ταψιού. Από πάνω βάζουμε το κουνέλι και ψήνουμε σε  προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά.
Χτυπάμε τα αμύγδαλα και τα κουκουνάρια στο multi να γίνουν σε σκόνη.
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τις λιωμένες αντσούγιες, την εσάνς αμυγδάλου, τις σταφίδες, το φασκόμηλο και την κάππαρη. Σημείωση: Αν η πάστα είναι πολύ παχύρρευστη, βάζουμε και λίγα υγρά από το ταψί και λίγο ζωμό κότας.  

Αλείφουμε τα μπουτάκια του κουνελιού με την πάστα και σερβίρουμε.

Συμβουλή Συμβουλή
Αφήστε το κουνέλι να μαριναριστεί καλά για να μαλακώσει.
Παρουσιάστηκε σφάλμα