Μαντί με κοτόπουλο (τα ραβιόλια της Ανατολής)

55' δύσκολο
κοτόπουλο στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Για τη γέμιση:
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα πράσα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Αφού κρυώσει προσθέτουμε και τον κιμά κοτόπουλου, ανακατεύοντας καλά.

Για τη ζύμη:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε σε μια λεκάνη μαζί με το αλάτι. Κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα και σπάμε το αβγό. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε για 10 λεπτά. Οταν γίνει μια σκληρή και λεία ζύμη που δεν κολλά στα χέρια, τη σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα, την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 15 λεπτά, την ξαναζυμώνουμε και την αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπάλες των 100 γρ. Τις αλευρώνουμε ελαφρά και με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλα με διάμετρο 25 εκ. σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε σε λωρίδες 4x8 εκ.
Βάζουμε λίγο κιμά σε κάθε λωρίδα, τη διπλώνουμε και κλείνουμε ενώνοντας τις άκρες (περίπου 90 τεμάχια).

Για τη σάλτσα:
Ανακατεύουμε τα 2 γιαούρτια και το σκόρδο μαζί σε blender για να ομογενοποιηθούν. Αμέσως μετά ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί. Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρό τηγάνι και προσθέτουμε το μπούκοβο.

Για το σερβίρισμα:
Βράζουμε νερό ή ζωμό σε βαθιά κατσαρόλα με αλάτι, ρίχνουμε τα μαντί και βράζουμε για 7-8 λεπτά.
Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα, σερβίρουμε στα πιάτα και περιχύνουμε με το γιαούρτι και το μπούκοβο.

Παρουσιάστηκε σφάλμα