Μαροκινό κοτόπουλο με λεμόνι

60' εύκολο
κοτόπουλο στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο να πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, πετάμε το περίσσιο λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, τον κουρκουμά και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το σαφράν, το κοτόπουλο, τον ζωμό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά.
Ρίχνουμε στο φαγητό τις ελιές, το λεμόνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό. Προσοχή πρέπει να δοθεί ώστε να μη μείνουν πολλά υγρά.
Απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.

«Ξεκουράζουμε» το φαγητό μας για 10 λεπτά και σερβίρουμε με κους κους.

Παρουσιάστηκε σφάλμα