Μαύρο Κοτόπουλο Κρασάτο

30' εύκολο
στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Αλατίζουμε το κοτόπουλο. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα μπλανσάρουμε για 6-7 λεπτά (δηλαδή τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει έντονα και τα κρυώνουμε αμέσως σε παγωμένο νερό με παγάκια).

Σε αντικολλητικό τηγάνι με 20 mlελαιόλαδο σοτάρουμε τα μανιτάρια σε πολύ δυνατή φωτιά.

Σε μεγάλη κατσαρόλα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το μπέικον για να πάρει χρώμα.

Αφαιρούμε το μπέικον από την κατσαρόλα, βάζουμε το κοτόπουλο με το κονιάκ και το ροδοκοκκινίζουμε από όλες τις πλευρές.

Περιχύνουμε το κοτόπουλο με το κονιάκ και το ανάβουμε.

Προσθέτουμε το κρασί, τον ζωμό, το θυμάρι, το σκόρδο και τη δάφνη, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε.

Έπειτα από 20-25 λεπτά βρασμού, αφαιρούμε τα στήθη από την κατσαρόλα και στη 1 ώρα απομακρύνουμε και τα μπούτια.

Συνεχίζουμε να βράζουμε τη σάλτσα μέχρι αυτή να ελαττωθεί κατά τα 2/3.

Τότε επαναφέρουμε το κοτόπουλο στη κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κοκκάρια, το μπέικον και τα μανιτάρια και βράζουμε για 5 λεπτά.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 2-3 κουταλιές νερό και προσθέτουμε στο φαγητό όσο χρειάζεται για να «δέσει» ελαφρά η σάλτσα μας.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.

Συμβουλή Συμβουλή
Αν δεν βρούμε τα μικρά μανιτάρια, παίρνουμε τα μεγαλύτερα, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τα κόβουμε στα 2 ή στα 4.
Παρουσιάστηκε σφάλμα