Μπούτια κότας κονφί σε ελαιόλαδο με πουρέ πατάτας

120' δύσκολο
κοτόπουλο στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Στρώνουμε τον πάτο ενός σκεύους που να χωράει τα μπούτια κότας Νιτσιάκος με το μισό ημίχοντρο αλάτι. Τοποθετούμε από πάνω τα μπούτια και καλύπτουμε με το υπόλοιπο αλάτι. Πρέπει να έχει καλυφθεί πλήρως το κοτόπουλο. Το αφήνουμε στο αλάτι για 2.30 ώρες.
Ξεπλένουμε τα μπούτια κότας Νιτσιάκος με άφθονο νερό και τα στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετούμε το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα μπαχαρικά και βάζουμε από πάνω το κοτόπουλο. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά.
Τοποθετούμε το σκεύος σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει το ελαιόλαδο να κοχλάζει χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2 ώρες. Κατόπιν, αποσύρουμε από την εστία 

Για τον πουρέ:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τις πολτοποιούμε με το εργαλείο του πουρέ, όσο είναι ακόμα ζεστές. Τις αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Ζεστάνουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο στις πατάτες και ομογενοποιούμε τον πουρέ, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Με μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρούμε τα μπούτια κότας από το σκεύος και τα μεταφέρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω. Τα σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνει η πέτσα τους τραγανή.

Μεταφέρουμε τα μπούτια σε πιάτα και σερβίρουμε μαζί με τον πουρέ.

Συμβουλή Συμβουλή
Μπορείτε να ετοιμάσετε τον πουρέ σε μπεν μαρί για να διατηρηθεί ζεστός, να ομογενοποιηθεί εύκολα και να είναι αφράτος.
Παρουσιάστηκε σφάλμα