Παστιτσάδα με Μαύρο Κοτόπουλο

120' εύκολο
στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Σε πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, να ροδοκοκκινίσει και από τις πλευρές.

Το αφαιρούμε από το σκεύος και το τοποθετούμε σε πιατέλα.

Πετάμε το μισό ελαιόλαδο από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Ρίχνουμε το σπετσιέρικο και την πάπρικα και σοτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά.

Σβήνουμε με το ξίδι και μόλις αυτό σχεδόν εξατμισθεί, προσθέτουμε το κρασί, τη ζάχαρη, τον πελτέ, τη φρέσκια τομάτα και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Μόλις ξεκινήσει να βράζει, ξαφρίζουμε για 5 λεπτά και επαναφέρουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο.

Τη σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Σημείωση:

Όταν είναι έτοιμο, η σάλτσα πρέπει να είναι σχεδόν πηχτή. Βράζουμε τα μακαρόνια σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Μεταφέρουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τα 50mlελαιόλαδο και το σχοινόπρασο, αλατοπιπερώνουμε, σερβίρουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε από πάνω με το τυρί.

 

*Το μείγμα μπαχαρικών για πού βάζουν οι Κερκυραίοι στην παστιτσάδα.

Για να το φτιάξουμε, αναμειγνύουμε ¼ κ.γ. από τα εξής μπαχαρικά:

Κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, δάφνη, μπαχάρι και κύμινο.

 

Παρουσιάστηκε σφάλμα