Πατέ από συκωτάκια κότας με φρυγανισμένο ψωμί

120' δύσκολο
κοτόπουλο στο τηγάνι χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να κάψει πάρα πολύ και να αρχίσει να καπνίζει. Βάζουμε 15 ml ελαιόλαδο (δηλαδή 1 κ.σ.) και τα μισά συκωτάκια και σοτάρουμε σε πολύ δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά ή μέχρι τα συκωτάκια να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το μισό σκόρδο και το μισό κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό κονιάκ και τη μισή Κουμανταρία και σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με καθαρό τηγάνι για τα άλλα μισά συκωτάκια.
Βάζουμε τα συκωτάκια έτσι όπως είναι ζεστά σε έναν πολυκόφτη και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη στάκα το θυμάρι και τη σάλτσα σόγιας.
Χτυπάμε καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει μία κρέμα με βελουτέ υφή και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε το πατέ στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να κρυώσει.

Για το σερβίρισμα ψήνουμε τις φέτες ψωμιού στο γκριλ ή σε φρυγανιέρα, τις τρίβουμε με τη μισή σκελίδα σκόρδο και σερβίρουμε με την κάππαρη και τις ελιές.

Συμβουλή Συμβουλή
Μπορείτε να βάλετε μπόλικο πιπέρι, αν σας αρέσει.
Παρουσιάστηκε σφάλμα