Πένες με κοτόπουλο και σπανάκι

15' εύκολο
κοτόπουλο στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πένες σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, για όσο διάστημα αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε κατά μέρος.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και το κασέρι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να φτιάξουμε μια σχετικά λεία κρέμα. Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε εκεί την κατσαρόλα, σκεπασμένη, ώστε η κρέμα να διατηρηθεί ζεστή.
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τους κύβους κοτόπουλου για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Είναι προτιμότερο να τους σοτάρουμε σε δύο δόσεις, γιατί, αν τους βάλουμε όλους μαζί στην κατσαρόλα, θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και θα «βράσουν», αντί να τηγανιστούν. Σοτάρουμε πρώτα τη μία δόση, τη μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και, αφού σοτάρουμε και τη δεύτερη, ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα την πρώτη και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, πάντα σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να μαραθεί. Τέλος, ρίχνουμε το μπρόκολο, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε την κρέμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, ρίχνουμε και τις στραγγισμένες πένες, ανακατεύουμε προσεκτικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως.

Παρουσιάστηκε σφάλμα