Πίτσα με άγρια μανιτάρια και συκωτάκια πουλιών

15' εύκολο
κοτόπουλο στο φούρνο χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το νερό και τα ανακατεύουμε.  Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος μέχρι να κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια.
Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, το λάδι και το μείγμα της μαγιάς για περίπου 7-8 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία.
Λαδώνουμε τη ζύμη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Την ξαναζυμώνουμε και τη χωρίζουμε σε 4-6 μπαλάκια. Τα σκεπάζουμε και  τα αφήνουμε  για άλλα 20 λεπτά να διπλασιαστούν σε όγκο.
Ανοίγουμε τη ζύμη πολύ λεπτή. Την αλείφουμε με το λιωμένο σκόρδο, την καυτερή πιπερίτσα, πασπαλίζουμε με το θυμάρι, απλώνουμε το τριμμένο τυρί, τα μανιτάρια και στο τέλος τα συκωτάκια πουλιών.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για περίπου 10 λεπτά.  

Συμβουλή Συμβουλή
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί πριν την ανοίξετε σε φύλλο για πίτσα, ώστε να έχει την επιθυμητή υφή.
Παρουσιάστηκε σφάλμα