Σαλάτα με αγκινάρες και κοτόπουλο

20' εύκολο
κοτόπουλο στη σχάρα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Ψήνουμε το στήθος από το κοτόπουλο σε σχάρα ή στο γκριλ του φούρνου για περίπου 12-15 λεπτά (6 λεπτά από κάθε μεριά). Το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά σε ένα πιάτο και το κόβουμε σε λεπτά φιλέτα.
Βάζουμε τις αγκινάρες σε μπολ, τις περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 15 λεπτά.
Σε μπολ ανακατεύουμε τη λιωμένη σκελίδα σκόρδου με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε στο μπολ τα μανιτάρια, τις αγκινάρες, τα δύο φινόκιο, τον μάραθο και αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρουμε τη σαλάτα σε μπολ και τοποθετούμε από πάνω τα φιλετάκια από το κοτόπουλο και τις φλοίδες της γραβιέρας.

Παρουσιάστηκε σφάλμα