Σαλάτα με κοτόπουλο

15' εύκολο
κοτόπουλο στη σχάρα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο Νιτσιάκος σε κυβάκια μεσαίου μεγέθους.
Τα μαρινάρουμε για ένα βράδυ και τα ψήνουμε στη σχάρα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στήθος ή μπούτι κοτόπουλο Νιτσιάκος, που μας έχει περισσέψει από προηγούμενες ημέρες, είτε βραστό είτε ψητό.
Μπλανσάρουμε τα φασολάκια για 3 λεπτά και τα κολοκυθάκια, αφού τα κόψουμε διαγώνια και στα τέσσερα για 1 λεπτό. Κόβουμε τα ντοματάκια και τις ελιές Καλαμών στη μέση, και τα ανακατεύουμε μαζί με τα φασολάκια και τα κολοκυθάκια. 
Ψήνουμε τα αμύγδαλα στον φούρνο στους 140-145°C για 10 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μέχρι να κρυώσουν, ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το ντρέσινγκ στη σαλάτα μας. Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε, αλατοπιπερώνουμε, αν χρειάζεται και σερβίρουμε.

Συμβουλή Συμβουλή
Το μπλανσάρισμα γίνεται για να κρατήσουν τα λαχανικά ωραίο χρώμα. Γίνεται δε, με δύο τρόπους: Α’ τρόπος: Βράστε τα λαχανικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό για κάποια λεπτά, και αμέσως μετά παγώστε τα σε πολύ κρύο νερό. Β’ τρόπος: Βάλτε τα λαχανικά σε σουρωτήρι, ρίξτε μια κανάτα βραστό αλατισμένο νερό και μετά από λίγα λεπτά παγώστε τα με κρύο. Και στις δύο περιπτώσεις στο τέλος, στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας.
Παρουσιάστηκε σφάλμα