Σαλάτα με ρόκα, κοτόπουλο, κρουτόν & κολοκυθόσπορους

60' εύκολο
κοτόπουλο στη σχάρα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την άκρως δροσερή και γευστική σαλάτα και είναι σίγουρο ότι θα θέλετε να τη φτιάχνετε ξανά και ξανά!

  1. Ρίξτε σε ένα μεγάλο τηγάνι 30ml ελαιόλαδο και αφήστε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 20΄΄ και κατόπιν σοτάρετε και το ψωμί που έχετε κόψει σε κυβάκια για 1΄-2΄, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα να πάρει χρώμα παντού. Αποσύρετε από τη φωτιά, αλατοπιπερώστε και ρίξτε τους κύβους του ψωμιού σε ένα μικρό ταψί. Ψήστε τα κρουτόν στη μεσαία σχάρα του φούρνου στους 150 °C στον αέρα για περίπου 15΄, μέχρι τα ψωμάκια να ξεραθούν. Αποσύρετε από το φούρνο και αδειάστε τα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το περιττό λάδι.
  2. Ψήστε στη σχάρα ή σε μια γκριλιέρα σε μέτρια φωτιά τα στήθη του κοτόπουλου Νιτσιάκος γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές με μια τσιμπίδα μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν καλά και μέχρι μέσα. Βγάλτε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς. Κόψτε το σε φέτες.
  3. Μπλανσάρετε τις ντομάτες βάζοντάς τις για 20΄΄ μέσα σε μια κατσαρόλα με 4-5 φλιτζάνια τσαγιού αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Βγάλτε τις με μια τρυπητή κουτάλα και βάλτε τις αμέσως σε ένα μεγάλο μπολ γεμάτο με κρύο νερό και παγάκια. Αφήστε τις για μερικά δευτερόλεπτα και βγάλτε τις σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ξεφλουδίστε τις και κόψτε τις σε κυβάκια.
  4. Καβουρντίστε τους κολοκυθόσπορους σε ένα μικρό τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα, ανακατεύοντας μια ξύλινη κουτάλα και αποσύρετε.
  5. Ρίξτε σε ένα μεγάλο μπολ τη ρόκα, τις ντομάτες, το σιμπουλέτ και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, το χυμό λεμονιού, τους καβουρντισμένους κολοκυθόσπορους, τα κρουτόν, το υπόλοιπο ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά με δύο κουτάλια να ενωθούν τα υλικά. Σερβίρετε τη σαλάτα σε 4 πιάτα και τοποθετήστε γύρω γύρω τις φέτες του κοτόπουλου.
Συμβουλή Συμβουλή
Μην καβουρντίσετε πολύ τους κολοκυθόσπορους γιατί θα καούν και θα πικρίζουν στη σαλάτα.
Παρουσιάστηκε σφάλμα