Σουβλάκι κοτόπουλό με κάρι

6 δύσκολο
κοτόπουλο στη σχάρα ώρες επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Πεντανόστιμα και αρωματικά σπιτικά σουβλάκια κοτόπουλου. 

  1. Ρίξτε σε ένα μεγάλο μπολ το σκόρδο πολτοποιημένο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το τζίντζερ, το λέμονγκρας τριμμένο (αν χρησιμοποιήσετε), το κόλιαντρο ψιλοκομμένο, τη σόγια σος, το κάρι, το μέλι, το χυμό lime, την πάπρικα, το ζωμό κότας ή το νερό (ό,τι επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε), το ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  2. Κόψτε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλου Νιτσιάκος σε κομμάτια βάρους 20 γρ. και ρίξτε τα στο μπολ με τη μαρινάδα. Αφήστε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για ένα βράδυ ή 5-6 ώρες τουλάχιστον.
  3. Βγάλτε τους κύβους του κοτόπουλου από τη μαρινάδα και περάστε τους σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια (αφού τα έχετε μουλιάσει σε ένα μπολ με νερό για 1 ώρα). Ψήστε τα σουβλάκια στη σχάρα στα κάρβουνα ή σε ηλεκτρικό μπάρμπεκιου για 10΄-12΄ μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο μέχρι μέσα.
  4. Παράλληλα ρίξτε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα καρύδας, το φιστικοβούτυρο, το χυμό λάιμ, τη μαύρη ζάχαρη, τη σόγια σος και το τσίλι. Αφήστε το μείγμα σε μέτρια φωτά να βράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα. Κατόπιν αποσύρετε από τη φωτιά.
  5. Σερβίρετε τα σουβλάκια σε μια πιατέλα συνοδεύοντας με τη σάλτσα σε ένα μπολάκι και αν θέλετε με πράσινη σαλάτα.

Έξυπνη ιδέα: Αν η σάλτσα φιστικιού είναι πολύ πηχτή τότε προσθέστε λίγο νερό και ανακατέψτε με ένα κουτάλι να αραιώσει.

 

 

Συμβουλή Συμβουλή
Αποφύγετε να προσθέσετε πολύ αλάτι στα σουβλάκια γιατί έτσι κι αλλιώς τους χαρίζει αρμυρή γεύση η σόγια σος.
Παρουσιάστηκε σφάλμα