Σουβλάκι κοτόπουλου μαριναρισμένο σε μοσχάτο Λήμνου

15' εύκολο
κοτόπουλο στη σχάρα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε το να πάρει βράση. Ρίχνουμε στη συνέχεια το λεμόνι και τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε μέσα τα σουβλάκια του κοτόπουλου Νιτσιάκος. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες.
Τοποθετούμε μια σχάρα ή ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και ψήνουμε τα σουβλάκια για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το ντιπ γιαουρτιού στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σερβίρουμε τα σουβλάκια κοτόπουλου περιχύνοντάς τα με ντιπ γιαουρτιού και συ- νοδέψτε, αν θέλουμε, με χωριάτικη σαλάτα.

Συμβουλή Συμβουλή
Μην αφήσετε τα σουβλάκια να ψηθούν πολύ γιατί θα στεγνώσουν και δεν θα είναι ζουμερό το κοτόπουλο.
Παρουσιάστηκε σφάλμα