Σούπα Μινεστρόνε Τοσκανέζικη (Ribolita)

35' εύκολο
κοτόπουλο στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ

Βράζουμε τα φασόλια με νερό για 5 λεπτά και μετά πετάμε το νερό

Σιγοβράζουμε τα φασόλια με τον ζωμό, το νερό, τη δάφνη, το προσιούτο και το θυμάρι, ξαφρίζοντας όποτε χρειάζεται για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσουν

Αφαιρούμε το προσιούτο, τη δάφνη και το θυμάρι

Λιώνουμε λίγα φασόλια στο blender και τα κρατάμε στην άκρη για να δέσουμε τη σούπα μας στο τέλος

Σε μία άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά

Προσθέτουμε τις πατάτες και σοτάρουμε για 5 λεπτά.  Προσθέτουμε τα καρότα, το σέλερι και τη ντομάτα και αρκετό ζουμί από τα φασόλια τόσο που να καλύπτουν τα λαχανικά. Βράζουμε για 15 λεπτά και προσθέτουμε το λάχανο και 5 λεπτά αργότερα τα σέσκουλα, τους ζοχούς, το μαϊντανό και το δενδρολίβανο

Ενώνουμε τις 2 κατσαρόλες, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε

Παρουσιάστηκε σφάλμα