Τηγανιά γαλοπούλας με λαχανικά και σάλτσα σόγιας

15' εύκολο
γαλοπούλα στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Για τα νουντλς ρυζιού:
Σε κατσαρόλα βράζουμε νερό, το αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα νουντλς στο ζεστό νερό και τα αφήνουμε για 4 λεπτά.
Σουρώνουμε και κρυώνουμε με μπόλικο κρύο νερό.

Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι ή wok για να ψήσουμε το φαγητό μας. Σε περίπτωση που η ποσότητα είναι πολύ μεγάλη, κάνουμε τη διαδικασία δύο φορές, ώστε να γίνει σωστή η τηγανιά.
Ρίχνουμε το λάδι στο σκεύος μας, ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει και προσθέτουμε τη γαλοπούλα. Αν είναι ωμή, σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τα νουντλς, τη σάλτσα σόγιας, το σάκε με το μέλι και τη γλυκιά σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά όλα τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σησαμέλαιο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον δυόσμο.

Σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε από πάνω με τα φιστίκια.

Συμβουλή Συμβουλή
Αν έχετε φιδέ, τον βράζετε για 2-3 λεπτά και τον σουρώνετε. Τον κρυώνετε με τον ίδιο τρόπο.
Παρουσιάστηκε σφάλμα