Τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο και λαχανικά

20' εύκολο
κοτόπουλο στο τηγάνι χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Ανακατεύετε τη σόγια σος με το σησαμέλαιο και τη ζάχαρη και βάζετε τα κυβάκια κοτόπουλου να μαριναριστούν για 10 λεπτά. Βράζετε το ρύζι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

 

Σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό βράζετε τον αρακά. Βάζετε το λάδι στο γουόκ ή σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι για τρία λεπτά. Σε ένα δεύτερο τηγανάκι, ρίχνετε το χτυπημένο αβγό με λίγο αλατοπίπερο και το τηγανίζετε σπάζοντας συνεχώς με μία κουτάλα. Βγάζετε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το προσθέτετε στο γουόκ, ανακατεύοντας για περίπου τέσσερα λεπτά.

 

Συμπληρώνετε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον αρακά και το καλαμπόκι και ανακατεύετε για ένα λεπτό. Ρίχνετε και το βρασμένο ρύζι και ανακατεύετε καλά σε δυνατή φωτιά για δύο λεπτά. Προσθέτετε και το αβγό και σερβίρετε όσο είναι ζεστό.

Παρουσιάστηκε σφάλμα