Τραχανάς με σουτζουκάκια κοτόπουλου

35' εύκολο
κοτόπουλο στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Για τον τραχανά

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τον τραχανά μαζί με το ζωμό κοτόπουλου, το σκόρδο, το θυμάρι και τη δάφνη σε χαμηλή φωτιά, για 20-25 λεπτά, μέχρι να βράσει καλά ο τραχανάς. Αν η σούπα μας είναι πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε. Αφαιρούμε το θυμάρι, τη δάφνη και το σκόρδο. Για τα σουτζουκάκια: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κρασί με το κύμινο και την κανέλα μέχρι να μείνουν 100ml. Σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μισό ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι για 10 λεπτά περίπου. Κατόπιν ανακατεύουμε αυτά τα υλικά μαζί με όλα τα υπόλοιπα και ζυμώνουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε. Πλάθουμε τα υλικά σε σουτζουκάκια των 40γρ. Τα σοτάρουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά. Κατόπιν, προσθέτουμε τα σουτζουκάκια στον τραχανά και ζεσταίνουμε. Μόλις ο τραχανάς ξαναβράσει είναι έτοιμος. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με λίγο γιαούρτι.

Για τα σουτζουκάκια

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κρασί με το κύμινο και την κανέλα μέχρι να μείνουν 100ml. Σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μισό ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι για 10 λεπτά περίπου. Κατόπιν ανακατεύουμε αυτά τα υλικά μαζί με όλα τα υπόλοιπα και ζυμώνουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε. Πλάθουμε τα υλικά σε σουτζουκάκια των 40γρ. Τα σοτάρουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά. Κατόπιν, προσθέτουμε τα σουτζουκάκια στον τραχανά και ζεσταίνουμε. Μόλις ο τραχανάς ξαναβράσει είναι έτοιμος. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με λίγο γιαούρτι.

Παρουσιάστηκε σφάλμα