Τραχανόσουπα με μαστίχα

45' εύκολο
κοτόπουλο στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζωμό μέχρι να πάρει μία βράση. Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και ρίχνουμε τον τραχανά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, τη δάφνη και το θυμάρι (φρέσκο ή ξερό). Σιγοβράζουμε πάντα σε πολύ χαμηλή φωτιά, για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε μια πηχτή σούπα, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει ο τραχανάς στο σκεύος.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και πετάμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, τη δάφνη και το θυμάρι (αν είναι φρέσκο - αφήνουμε το ξερό στη σούπα).
Περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ, σε δόσεις, μέχρι να γίνει λείος πολτός, και στη συνέχεια τον περνάμε από λεπτή σήτα, πιέζοντάς τον με ξύλινη κουτάλα, ώστε να αποκτήσει βελούδινη υφή.
Μεταφέρουμε τη σούπα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα δύο είδη γιαουρτιού, το μαστιχέλαιο και το λικέρ μαστίχας. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι το μείγμα να γίνει τελείως ομοιογενές. Αλατοπιπερώνουμε.

Για το σερβίρισμα:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Μοιράζουμε τη θρυμματισμένη φέτα στις φέτες ψωμιού και τις βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι. Τις ψήνουμε για 10 - 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα και συνοδεύουμε κάθε μερίδα με μία ψημένη φέτα ψωμί με τυρί.

Παρουσιάστηκε σφάλμα