Ελιές φέτα με κοτόπουλο

50' εύκολο
κοτόπουλο στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα σοτάρουμε στη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε φαρδιά κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ. Μόλις η σάλτσα πάρει βράση, προσθέτουμε τη δάφνη και το κοτόπουλο.
Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Αν έχουμε μερίδες από στήθος κοτόπουλο, τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τις κρατάμε σε πιατέλα σκεπασμένες. 
Συνεχίζουμε το βράσιμο με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα μας, περίπου για άλλα 20-25 λεπτά. 
Οταν η σάλτσα «δέσει», προσθέτουμε (αν έχουμε) τα στήθη κοτόπουλο στην κατσαρόλα και συμπληρώνουμε με τον δυόσμο, τις ελιές και τη φέτα. Ανακατεύουμε ανακινώντας απαλά την κατσαρόλα. 
Σβήνουμε τη φωτιά και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Λόγω της φέτας και της ελιάς προσέχουμε πολύ την ποσότητα από αλάτι που βάζουμε στο φαγητό.

Περιμένουμε μισή ώρα και σερβίρουμε.

Παρουσιάστηκε σφάλμα