Φτερούγες κοτόπουλου γλασαρισμένες με μαρμελάδα λεμόνι

20' δύσκολο
κοτόπουλο στο φούρνο χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Για τη μαρμελάδα + μαρινάδα λεμονιού:
Ξεφλουδίζουμε τα λεμόνια, τα χωρίζουμε στις φέτες τους και τις καθαρίζουμε όσο καλύτερα γίνεται από τις λευκές μεμβράνες που τις περιβάλλουν. Στη συνέχεια, πάνω από ένα μπολ, κόβουμε κάθε φέτα σε δύο-τρία κομμάτια, αφήνοντας τους χυμούς και τα κομμάτια να πέφτουν στο μπολ. Πετάμε τα κουκούτσια και αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ σε μια μέτρια κατσαρόλα. Χαράσσουμε τους λοβούς της βανίλιας κατά μήκος στη μέση και με ένα μαχαιράκι ξύνουμε και μαζεύουμε τα αρωματικά τους σποράκια. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα λεμόνια και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Ζεσταίνουμε όλα μαζί τα υλικά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε τη μαρμελάδα για 30 - 40 λεπτά ή μέχρι να δέσει. Για να δούμε αν είναι έτοιμη, ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα μαρμελάδας σε ένα μικρό πιατάκι. Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και περνάμε την άκρη του κουταλιού από μέσα της - αν μένει «δρομάκι», είναι έτοιμη· αν όχι, τη βράζουμε για λίγα λεπτά ακόμα και δοκιμάζουμε ξανά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε τη μαρμελάδα σε ένα φαρδύ μπολ.
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις φτερούγες κοτόπουλου, τις λαδώνουμε ελαφρώς, τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στο μπολ με τη μαρμελάδα. Ανακατεύουμε για να καλυφθούν από όλες τις μεριές, σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε τις φτερούγες να μαριναριστούν στο μείγμα για 24 ώρες, εντός ψυγείου.

Για το ψήσιμο:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βγάζουμε τις φτερούγες από τη μαρμελάδα και τις σκουπίζουμε ελαφρώς, όχι τελείως. Τις απλώνουμε σε μονή στρώση σε ένα μεγάλο και ρηχό ταψί ή σε λαμαρίνα φούρνου και τις ψήνουμε για 20 λεπτά, γυρίζοντάς τες μία φορά, μέχρι να αποκτήσουν ένα ρόδινο γλασάρισμα. Για να δούμε αν είναι έτοιμες, κόβουμε ένα κομμάτι από το ψαχνό τους - αν έχουν έστω και λίγο ροζέ χρώμα, συνεχίζουμε το ψήσιμο για μερικά λεπτά ακόμα.

Παρουσιάστηκε σφάλμα