Γαλοπούλα με εσπεριδοειδή και μέλι

180' δύσκολο
γαλοπούλα στο φούρνο χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Χαράζουμε τα μπούτια και καρφώνουμε πάνω τους τα γαρίφαλα. Ανακατεύουμε το μέλι με 50ml χυμό εσπεριδοειδών και αλείφουμε τη γαλοπούλα με το ⅓ του μίγματος. Σε ένα μικρό και βαθύ ταψί ψήνουμε τη γαλοπούλα μαζί με τον υπόλοιπο χυμό εσπεριδοειδών και το ζωμό στους 180°C για 30 λεπτά. Στη μισή ώρα γυρίζουμε τα μπούτια της γαλοπούλας και τα αλείφουμε με άλλο 1/3 από το μίγμα του μελιού συνεχίζοντας το ψήσιμο.

Μετά από 10 λεπτά τα αλείφουμε και με το υπόλοιπο μίγμα. Δυναμώνουμε το φούρνο στους 200°C και ψήνουμε για 15 λεπτά επιπλέον. Στο τέλος τα μπούτια της γαλοπούλας θα έχουν καραμελώσει.

Για το λάχανο

Κόβουμε τα λάχανα σε πολύ λεπτές φέτες. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το τζίντζερ με το ελαιόλαδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το λάχανο και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και σιγοβράζουμε το λάχανο μέχρι όλα τα ζουμιά να εξατμιστούν (να σιροπιάσουν, για 1 ώρα περίπου).

Για τις πατάτες

Ψήνουμε τις πατάτες στο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου

Για το σερβίρισμα

Παίρνουμε τα ζουμιά από το ταψί στο οποίο ψήσαμε τη γαλοπούλα και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Βράζουμε για 15 λεπτά. Δένουμε τη σάλτσα με μία κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ το οποίο έχουμε διαλύσει σε μία κουταλιά της σούπας νερό. Σερβίρουμε τη γαλοπούλα σε ένα δίσκο μαζί με το λάχανο.

Συμβουλή Συμβουλή
Οι πατάτες και η σάλτσα σερβίρονται στο πλάι
Παρουσιάστηκε σφάλμα