Γαλοπούλα με πουρέ πράσου και δαμάσκηνα

120' δύσκολο
γαλοπούλα στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Σε μικρή κατσαρόλα σιγοβράζουμε το γάλα με τα πράσα για 30 λεπτά.

Σουρώνουμε τα πράσα και τα πιέζουμε έτσι ώστε να χάσουν όλα τα υγρά τους.

 Χτυπάμε τα πράσα στο μπλέντερ με το βούτυρο στη μέγιστη ταχύτητα για 5 λεπτά

και αφήνουμε τον πουρέ στην άκρη.Σοτάρουμε τα κυδώνια με το ελαιόλαδο

μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές. Προσθέτουμε το κρασί, τον ζωμό, το σκόρδο και τη δάφνη.

Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά.

Προσθέτουμε και τα δαμάσκηνα και βράζουμε για 15 λεπτά ακόμη. Σημείωση: Αν

το φαγητό μας έχει πολλά υγρά, το βράζουμε τα τελευταία λεπτά ξεσκέπαστο, έτσι ώστε να εξατμισθούν.

Αφού απομακρύνουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τα σκόρδα και τη δάφνη

και αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι μπόλικο ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί πολύ, τηγανίζου-

με τα φύλλα φασκόμηλου.

Σημείωση: Τα φυλλαράκια είναι έτοιμα όταν σταματήσουν να τσιτσιρίζουν. Τα

απομακρύνουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε χαρτί

κουζίνας να στεγνώσουν. Αλατίζουμε.

 Ετοιμάζουμε την κρούστα:

Ψήνουμε τα φιστίκια στον φούρνο για 10 λεπτά στους 150°C και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά για 4 λεπτά

Προσθέτουμε το Μοσχάτο Λήμνου και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.

Τοποθετούμε το μείγμα στο multi, ρίχνουμε το εστραγκόν, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τα φιστίκια Aιγίνης και χτυπάμε ελάχιστα, ώστε να μη λιώσουν.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μπολ, προσθέτουμε το πάνκο και ανακατεύουμε καλά.

 Αλατοπιπερώνουμε τη γαλοπούλα και τη σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, να πάρει χρώμα απ’ όλες τις μεριές και να ψηθεί.

Την αλείφουμε με την κρούστα και τοποθετούμε στο γκριλ του φούρνου για 1-2 λεπτά ώστε να πάρει χρώμα.

Ζεσταίνουμε τον πουρέ πράσου και τον σερβίρουμε στα πιάτα.

Τοποθετούμε τη γαλοπούλα από πάνω και γαρνίρουμε με τα δαμάσκηνα, τα κυδώνια, το ξίδι από ρόδι και τα φύλλα του φασκόμηλου.

Παρουσιάστηκε σφάλμα