Γεμιστό στήθος γαλοπούλας

120' δύσκολο
γαλοπούλα στο φούρνο χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Για τη γέμιση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε πρώτα το σύγκλινο με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά και απομακρύνουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε στη γέμιση τα κουκουνάρια, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, τον μαϊντανό, τη γαλέτα και αλατοπιπερώνουμε.

Για τη γαλοπούλα:
Αν δεν έχουμε ολόκληρο στήθος, μπορούμε να τοποθετήσουμε 2 στήθη το ένα δίπλα στο άλλο και να πράξουμε το ίδιο.
Τοποθετούμε τη γαλοπούλα ανάμεσα σε 2 φύλλα πλαστικής μεμβράνης και την χτυπάμε με ένα μπάτη για να την απλώσουμε και να τη λεπτύνουμε, έως ότου το πάχος της γαλοπούλας είναι παντού 5 εκ. Θα διαμορφωθεί, έτσι, ένα ορθογώνιο κομμάτι γαλοπούλας που εμείς θα γεμίσουμε.
Ξεχωριστά και σε έναν άλλο πάγκο εργασίας απλώνουμε κάτω ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου, και το βουτυρώνουμε. Απλώνουμε πάνω στο αλουμινόχαρτο τις φέτες μπέικον και πάνω σε αυτές τοποθετούμε τη γαλοπούλα. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε από πάνω τη γέμιση.
Κάνουμε τη γαλοπούλα ρολό και την ψήνουμε σε ένα ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά ή μέχρι το θερμόμετρο που έχουμε τοποθετήσει μέσα της δείξει 70°C. 
Οταν η γαλοπούλα είναι έτοιμη την τοποθετούμε σε πιατέλα, τη σκεπάζουμε και την ξαναβάζουμε στον φούρνο αφού τον κλείσουμε.
Στο ζεστό ταψί ρίχνουμε το κρασί και με μία ξύλινη κουτάλα ξύνουμε το πάτο του ταψιού. Αφού το κάνουμε αυτό μεταφέρουμε το κρασί από το ταψί σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε και τον χυμό πορτοκάλι (αν χφρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό) και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μείνουν περίπου 350 ml σάλτσας.

«Δένουμε» τη σάλτσα με λίγο κορν φλάουρ και σερβίρουμε με τη γαλοπούλα.

Συμβουλή Συμβουλή
Τα τελευταία 15 λεπτά του ψησίματος μπορείτε να ξετυλίξετε τη γαλοπούλα από το αλουμινόχαρτο. Θα έχει κρατήσει το σχήμα της.
Παρουσιάστηκε σφάλμα