Κοτόπιτα της Πολυξένης

90' εύκολο
κοτόπουλο στο φούρνο χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Για το φύλλο:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα ζυμώνουμε πολύ καλά, τα κάνουμε μικρά μπαλάκια, τα αλείφουμε με λίγο λάδι και τα αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο να «ξεκουραστούν».
Την επόμενη ημέρα, βουτάμε τα μπαλάκια στο αλεύρι και ανοίγουμε σε πολύ λεπτό φύλλο, με αλεύρι στη χούφτα μας. Κάθε φύλλο που ανοίγουμε το βρέχουμε με ελαιόλαδο πριν τοποθετήσουμε το επόμενο από πάνω. Θα χρειαστούμε 11 φύλλα.

Για τη γέμιση:
Βράζουμε το κοτόπουλο με τα κρεμμύδια, το ρύζι, μπόλικο αλάτι και φρέσκο πιπέρι, λίγο λεμόνι και λίγο νερό, μέχρι το φαγητό να «πιει» τα υγρά του. Μετά το βράσιμο, ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με λίγο λάδι. Προσθέτουμε τα 3 αβγά.

Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί 6 φύλλα. Οπως είναι απανωτά τα παίρνουμε με τον πλάστη και τα τοποθετούμε στο ταψί. Απλώνουμε τη μισή γέμιση, από πάνω στρώνουμε 1 φύλλο και βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα, προσέχοντας να μην ακουμπάνε στα τοιχώματα του ταψιού. Ψήνουμε στον φούρνο στους 200°C για 1 ώρα.

Συμβουλή Συμβουλή
Το κόθωρο γίνεται με τα κάτω φύλλα, που τα απλώνετε λίγο στα τοιχώματα του ταψιού όταν τα βάζετε και τα γυρνάτε μετά. Τα τυλίγετε σαν πλεξούδα και τα αλείφετε με λίγο λάδι. Τα φύλλα πρέπει να ανοιχτούν πολύ λεπτά, σαν τσιγαρόχαρτα. Οι πίτες της Ηπείρου συνοδεύονται πάντοτε με πρόβειο γιαούρτι, το οποίο παλαιότερα ήταν και παραγωγής του κάθε σπιτιού.
Παρουσιάστηκε σφάλμα