Κοτόπουλο με φασολάκια

90' εύκολο
κοτόπουλο στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Αλατίζουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε σε κατσαρόλα με 100 ml ελαιόλαδο και σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και από τις δύο πλευρές.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα φασολάκια. Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμη και στο τέλος ρίχνουμε την ντομάτα, τη δάφνη, ανακατεύουμε και βράζουμε για 5 λεπτά.
Βάζουμε ξανά το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 50 λεπτά.
Στα πρώτα 15 λεπτά, αφαιρούμε τα στήθη από την κατσαρόλα και θα τα ξαναβάλουμε στο τέλος. Αν 15 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος το φαγητό έχει πολλά υγρά, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν. Το φαγητό θα πρέπει να μείνει χωρίς καθόλου υγρά. Τότε μόνο αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε.

Την ώρα που σερβίρουμε μπορούμε να σουρώσουμε το φαγητό για να φύγει το πολύ λάδι. Καλό δε, είναι, όταν αφαιρεθεί το πολύ λάδι να προσθέσουμε ελάχιστο φρέσκο.

Συμβουλή Συμβουλή
Αφήστε το φαγητό στην κατσαρόλα για 30 λεπτά πριν το σερβίρετε. Αυτό θα του δώσει «σώμα» και γεύση.
Παρουσιάστηκε σφάλμα