Κοτόπουλο με κάρι

60' δύσκολο
κοτόπουλο στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Για το κάρι:
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε στο σκεύος το σκόρδο, το τζίντζερ και τις πιπεριές όλα ψιλοκομμένα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για ακόμα 3-4 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κουρκουμά, το κόλιανδρο και το κύμινο, σοτάρουμε για 2 λεπτά και τελειώνουμε με τον πελτέ ντομάτας. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Για το κοτόπουλο:
Αδειάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο Νιτσιάκος και σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει απ’ όλες τις πλευρές, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το κάρι, σοτάρουμε για 5 λεπτά και συνεχίζουμε με το ζωμό κότας.

Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφαιρούμε τους αφρούς που θα δημιουργηθούν με ένα κουτάλι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και το σιγοβράζουμε φαγητό για 45 λεπτά. Τα τελευταία 7-8 λεπτά του βρασμού, προσθέτουμε και τα καρότα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια.
Όταν έχει μαλακώσει το κοτόπουλο και έχει δέσει η σάλτσα, απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ματσάκια του δυόσμου και του βασιλικού ψιλοκομμένα. Αν η σάλτσα σας χρειάζεται δέσει κι άλλο, αφαιρούμε το κοτόπουλο με μια τρυπητή κουτάλα από το σκεύος και τη βράζουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά για να πήξει.
Ανακατεύουμε ελαφρώς και διατηρούμε το κοτόπουλο ζεστό.

Για το ρύζι:
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα 600ml νερό και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση. Προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το βράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε σε μπολ το ρύζι και μοιράζουμε από πάνω το κοτόπουλο.

Συμβουλή Συμβουλή
Το κάρι ταιριάζει πολύ με βραστό ρύζι μπασμάτι. Για να το φτιάξετε βράζετε σε κατσαρόλα το ρύζι μπασμάτι, σε πολύ σιγανή φωτιά, για 20-25 λεπτά. Οι αναλογίες ρυζιού - νερού είναι: 1 ρύζι προς 1½ νερό.
Παρουσιάστηκε σφάλμα