Κοτόπουλο με κριθαράκι

150' δύσκολο
κοτόπουλο στην κατσαρόλα χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Πλένετε το κοτόπουλο και στη συνέχεια στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Toκόβετε σε 6-8 κομμάτια. Σε ένα πιάτο μεγάλο βάζετε τα κομμάτια και πασπαλίζετε να πάει παντού το αλεύρι. Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και ξεκινάτε να σοτάρετε λίγα λίγα κομμάτια, για να μην πέσει η θερμοκρασία.

 

Οταν σοταριστεί απ’ όλες τις πλευρές, αφαιρείτε από την κατσαρόλα και ρίχνετε όλα τα λαχανικά και τα μπαχαρικά, εκτός από τις ντομάτες και τα ντοματίνια, και σοτάρετε σε μέτρια προς δυνατή. Προσθέτετε τον πελτέ και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, βάζετε το κοτόπουλο μέσα στην κατσαρόλα πάλι και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε την ντομάτα και το νερό και αφήνετε να πάρει βράση. Αφού βράσει, μετά από λίγο, μεταφέρετε στη γάστρα και σκεπάζετε με καπάκι. Ρίχνετε τα ντοματίνια και βάζετε στο φούρνο για 1½ ώρα στους 170 βαθμούς.

Σε μια κατσαρόλα, παράλληλα, βάζετε το νερό και, όταν βράσει, ρίχνετε το κριθαράκι. Βράζετε για 3 λεπτά, σουρώνετε καλά, ανοίγετε τη γάστρα, ρίχνετε μέσα και ανακατεύετε 20 λεπτά. Χοντροσπάτε τη φέτα και την προσθέτετε 5 λεπτά πριν βγάλετε το φαγητό!

Παρουσιάστηκε σφάλμα