Κοτόπουλο με θυμάρι και λεμόνι

60' εύκολο
κοτόπουλο στο φούρνο χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στους 180°C.
Σε μπολ ανακατεύουμε το κρασί, τον χυμό λεμονιού, το νερό, το αλάτι, το ελαιόλαδο, τα πιπέρια και με τη μαρινάδα μας αλείφουμε το κοτόπουλο. Αν περισσέψει, την αφήνουμε για τη σάλτσα μας.
Τοποθετούμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο στο ταψί και βάζουμε το λεμόνι με τα μυρωδικά - το θυμάρι και το λεμονοθύμαρο - στο εσωτερικό της κοιλιάς του.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 50-60 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν το κοτόπουλο είναι έτοιμο τρυπώντας το με ένα πιρούνι και αν βγαίνουν υγρά, το αφήνουμε ακόμα.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από τον φούρνο, το αφήνουμε για λίγο και παίρνουμε το ζουμί του για να φτιάξουμε τη σάλτσα. Συμπληρώνουμε - αν θέλουμε - και από τη μαρινάδα που περίσσεψε.
Βάζουμε το ζουμί σε τηγάνι ή κατσαρολάκι. Σε ένα ποτήρι βάζουμε λίγο από το ζουμί και διαλύουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι. Το κάνουμε προσεκτικά για να μην κομπιάσει. Το ρίχνουμε πίσω στο υπόλοιπο ζουμί και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη.

Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου.

Συμβουλή Συμβουλή
Για ωραίο άρωμα και χρυσαφί χρώμα στο κοτόπουλο φούρνου με πατάτες, στύψτε ένα πορτοκάλι και περιχύστε το επάνω στο φαγητό πριν το βάλετε στο φούρνο.
Παρουσιάστηκε σφάλμα