Κοτόπουλο παρμιτζάνα

30' εύκολο
κοτόπουλο στο φούρνο χρόνος επίπεδο δυσκολίας

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο

Χτυπάτε τα φιλέτα με τον μπάτη να λεπτύνουν. Αλατίζετε και πιπερώνετε. Τα πανάρετε, περνώντας τα πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το χτυπημένο αβγό και, τέλος, από την τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζετε τα παναρισμένα φιλέτα του κοτόπουλου σε ζεστό σπορέλαιο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Για τη σάλτσα

Βάζετε όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας σε μία ρηχή κατσαρόλα και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει χωρίς καπάκι, σε χαμηλή φωτιά, για 15 λεπτά.

Για την κρούστα

Αφήνετε τη μοτσαρέλα να στραγγίσει καλά και την κόβετε σε λεπτές φέτες. Σκορπίζετε 2-3 κουταλιές από τη σάλτσα μέσα σε ένα πυρέξ και στρώνετε τα σνίτσελ. Τοποθετείτε από επάνω τις φέτες της μοτσαρέλα. και περιχύνετε προσεκτικά με τη σάλτσα. Πασπαλίζετε, τέλος, με την τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C, για 15-20 λεπτά.

Παρουσιάστηκε σφάλμα